افسردگی پس از زايمان و درمان آن
افسردگي پس از زايمان در طي ۶ هفته پس از زايمان بروز میکند.
علايم شايع افسردگی بعد از زایمان
– احساس غمگيني ،…
این مطلب توسط ادمین در تاریخ 07 ام دسامبر 2017ارسال شده است.
جهت مطالعه افسردگی پس از زايمان و درمان آن به سمت پایین اسکرول کنید.
افسردگی پس از زايمان و درمان آن
افسردگي پس از زايمان در طي ۶ هفته پس از زايمان بروز میکند.
علايم شايع افسردگی بعد از زایمان
– احساس غمگيني ، نااميدي و دلتنگي
– كاهش اشتها و كاهش وزن
– بيانرژي بودن؛ خستگي
– كندي در تكلم و تفكر
– بروز مكرر سردرد و ساير ناراحتيهاي فيزيكي.
– سردرگمي درباره توانايي بهبود زندگي
علت افسردگی پس از زایمان
– درجاتي از افسردگي در طي هفتههاي اول پس از زايمان در مادران شايع است. بارداري و زايمان با تغييرات هورموني ناگهاني همراهند كه بر حالات روحي رواني فرد تأثير گذارند.
– پذيرفتن مسؤوليت ۲۴ ساعته مراقبت از يك نوزاد شيرخوار تطابق عمدهاي را از نظر رواني و شيوه زندگي در اكثر مادران ميطلبد، حتي اگر نوزاد فرزند اول نباشد. اين استرسهاي فيزيكي و رواني معمولاً با استراحت ناكافي تا هنگام ثبات يافتن نيازهاي معمول كودك همراه است ، بنابراين خستگي و افسردگي در مادران غيرمعمول نيست.
عوامل تشديد كننده بيماري
– استرس
– كمبود خواب
– تغذيه نامطلوب
– فقدان حمايت مادر از سوي همسر، خانواده يا دوستان
– سابقه اختلالات رواني قبلي در مادر
پيشگيري
اين عارضه قابل پيشگيري نيست ولي ميتوان آن را با استراحت كافي، رژيم غذايي مطلوب و حمايتهاي روحي كافي به حداقل رساند.
اگر افسردگی بعد از زایمان درمان نشود :
افسردگي خفيف پس از زايمان با حمايت خانواده و دوستان معمولاً به سرعت برطرف ميشود. اگر افسردگي شديد شود ممكن است مادر ديگر قادر به مراقبت از خود و كودك نباشد و بستري در بيمارستان ممكن است ضرورت يابد (به ندرت). حتي موارد شديد افسردگي با داروها، مشاوره با متخصص مربوطه و حمايت اطرافيان معمولاً قابل علاج است.
– فقدان پيوند عاطفي بين مادر و كودك، كه براي هر دو زيانآور است.
– افسردگي شديد كه ممكن است با احساسات تهاجمي نسبت به كودك، از دست دادن احساس عزت در ظاهر و منزل، بي اشتهايي يا غذا خوردن اجباري، دوري كردن از ديگران يا تمايلات خودكشي همراه باشد.
درمان افسردگی بعد از زایمان
– مادران نبايد از اين كه احساسات پيچيدهاي در مورد مادر بودن خود دارند احساس گناه كنند. ايجاد تطابق و ايجاد پيوندي عاطفي طبيعي نياز به درمان دارد.
– در نظر گرفتن برنامههاي مكرر خارج از منزل نظير قدم زدن و ديدارهاي كوتاه با دوستان و اقوام براي مادران مفيد است. اين برنامهها به مادران كمك ميكند تا دچار احساس انزوا از ديگران نشوند.
– مادران بايد كودك خود را در اتاق جداگانهاي بخوابانند. در اين صورت مادران راحتتر استراحت خواهند كرد.
– مادران ميتوانند براي كارهاي روزانه نظير خريد كردن و مراقبت از كودك در هنگام استراحت خود از خانواده يا دوستان كمك بگيرند.
– مادر در صورت احساس افسردگي بهتر است احساسات خود را با همسر يا يك دوست كه شنونده خوبي براي حرفهاي اوست در ميان بگذارد. صحبت كردن با ساير مادران امكان استفاده از همفكري و تجربه آنان را فراهم ميكند.
– اگر افسردگي شديد شده و بستري در بيمارستان را ايجاد نمايد، توصيه ميشود كه مادر در يك مركز نزديك منزل بستري شود تا رابطه نزديك وي با كودك حفظ شود.
– روان درماني يا مشاوره با متخصص مربوطه در صورت تداوم افسردگي توصيه ميشود.
افسردگی در طب رایج درمان قطعی ندارد و اغلب بوسیله داروهای شیمایی و آرامبخش ها کنترل شده و بهبودی نسبی ایجاد میکند که موقت میباشند و بعد قطع داروها علایم جدد عود میکنند. بهترین روش درمان افسردگی پس از زایمان درمان شگفت انگیز و معجزه گر هومیوپاتی می باشد که بدون عارضه از طریق تحریک و تقویت سیستم ایمنی و بازگرداندن نیروی حیات به بافت های درگیر، امکان جلوگیری از پیشرفت بیماری ، عود مکرر ،کاهش علایم و مهمتر از همه درمان ریشه ای آن را بعد از گذراندن دوره های درمان در بیماران مبتلا فراهم می نماید.
به منظور برخورداری از خدمات مشاوره سلامت رایگان و درمان بیماری خود در یکی از کلینیک های مجازی سیناطب فرم پر کرده و منتظر تماس مشاورین ما بمانید.
مطالب مرتبط:
بیمار درمان شده به روش هومیوپاتی-سردرد و افسردگی
با عضویت در بیتفا، آخرین نوشتههای بیتفا، پیشنهادهای ویژه و برخی مطالب آموزشی را در ایمیل خود دریافت کنید.
طراحی و کدنویسی این سایت تماما با تیم بیتفا بوده و هرگونه کپی برداری حرام بوده و مورد رضایت ما نمی باشد. جهت خرید قالب تماس بگیرید.
09370245225
b i t f a c o @ g m a i l . c o m