بیماری ام اس (ازدواج بیماران مبتلا به ام اس)
آیا ژنتیک در بیماری ام اس نقش دارد؟
یکی از عواملی که همواره در بروز انواع بیماری ها نقش مهمی ایفا میکند عامل ژنتیک است.
اگر ما بدن انسان را مانند ساختمان…
این مطلب توسط ادمین در تاریخ 14 ام ژوئن 2017ارسال شده است.
جهت مطالعه بیماری ام اس (قسمت اول -ژنتیک) به سمت پایین اسکرول کنید.
بیماری ام اس (ازدواج بیماران مبتلا به ام اس)
آیا ژنتیک در بیماری ام اس نقش دارد؟
یکی از عواملی که همواره در بروز انواع بیماری ها نقش مهمی ایفا میکند عامل ژنتیک است.
اگر ما بدن انسان را مانند ساختمان های مختلف در یک شهر در نظر بگیریم شاید بتوان تصور بهتری در درک چگونگی تاثیر ژنتیک در بروز بیماری ها داشت. ساختمان های یک شهر با نقشه های مختلف که توسط مهندسین طراحی میشود و جنس مصالح و ضخامت ستون ها و….. را مشخص نموده اند ، ساخته میشود.
برخس از ساختمان ها از جنس آجر، برخی از جنس سنگ و سیمان و… ساخته میشوند در داخل هر ساختمان محل تیغه بندی ها متفاوت است. مثلا در یک ساختمان ممکن است آشپزخانه با تیغه بندی محدود شده باشد و اتاق ها دیگر با ستون های ۲۰ سانتی متری ولی در ساختمان دیگر ممکن است دیواره های آشپزخانه از ستون های ۱۰ سانتی متری ایجاد شده باشد و مثلا قسمت مربوط به سرویس ها از تیغه بندی تشکیل شده باشد. بنابراین اگرچه در یک شهر همه ساختمان ها از نظر ظاهری شباهت کلی با هم دارند اما در جزییات میتوانند تفاوتهایی را با هم داشته باشند. برخی از ساختمان ها محکم تر و برخی ضعیف تر هستند و در هر ساختمان قسمت های که تیغه بندی شده اند از قسمت های دیگر ضعیف تر هستند با فرض فوق اگر مثلا طوفانی به این شهر و خانه ها نفوذ نماید ابتدا خانه های ناپایدار تر که از نظر جنس مصالح به کار رفته استحکام زیادی ندارند را فرو خواهد ریخت و در داخل خانه ها نیز طوفان ابتدا قسمت تیغه بندی های ساختمان را فرو خواهد ریخت.
بنابراین طوفان اگرچه برای همه خانه ها یکسان خواهد وزید ولی اثار مختلفی را بر روی هر خانه خواهد داشت. بطور مثال، خانه ای که از جنس سیمان است ممکن است در این طوفان کاملا سالم بماند و یا تخریب بسیار کمی را متحمل شد ولی ساختمان هایی که از گل و خشت هستند و یا آجر و گل هستند، برخی نیمه ویران و برخی کاملا متلاشی میشوند.
در داخل ساختمان ها، قسمت هایی که تیغه بندی شده است و این تیغه بندی طبق طرح مهندسی که قبل از ساخت بنا در نظر گرفته شده است، فرو خواهد ریخت.
بدیهی ست اگر خانه ای تیغه بندی آن در آشپزخانه باشد، علایم تخریب طوفان در آشپزخانه بسیار بارز و در جاهای دیگر منزل کمتر است اما در ساختمانی که تیغه بندی آن در سرویس های آن متمرکز است، پرواضح است که این جهت از ساختمان دچار آسیب خواهد شد.
حال با این نگاه وقتی به افراد مختلف توجه مینماییم خواهیم دید که استرس ها مانند یک طوفان عمل میکنند، در افراد مختلف اثرات متفاوتی متناسب با ساختمان ژنتیکی آنها خواهند داشت.
بطور مثال اگر یک جبهه سرمای شدید وارد شهری گردد بیشترین افرادی که تحت خطر سرماخوردگی و …. هستند کودکان ، زنان، افراد پیر، بیماران و یا افرادی که از نظر سیستم ایمنی ضعیف تر هستند می باشند.
طبیعی ست که افراد جوان که دارای نیروی حیاتی قوی تری نسبت به گروه پر ریسک هستند، کمتر مبتلا به تبعات این جبهه هوای سرد میشوند البته موارد استثنا در جای خود محفوظ است. اما در خود افرادی که تحت تاثیر این جبهه هوای سرد بعنوان یک استرسور و یک طوفان قرار میگیرند، علایم مختلفی را مشاهده خواهیم نمود.
بطور مثال فردی که سابقه سینوزیت دارد، سینوس ها متورم و دردناک شده و کم کم روند چرکی شدن را در این ناحیه از بدن این فرد که ضعیف تر است، مشاهده خواهد شد.
اما در افرادی که سابقه مشکلات کلیوی داشته اند خواهیم دید که دردهای کلیوی عفونت های مجاری ادراری، تکرر ادرار و …. خود را بروز خواهند داد.
در فرد دیگر مشکلات گوارشی، ریوی بروز خواهد نمود و در افرادی که به بیماری های رماتیسمی مبتلا هستند، درداهی مفصلی بیشتر خود را نشان خواهند داد. طوفان سرما برای همه یکسان بوده است اما برخی اصلا درگیر نشده اند و برخی دیگر که سرما باعث بروز علایم بیماری در آنها شده است، مشترک ولی یک سری علایم متفاوت و متناسب با تیغه بندی های ژنتیکی آن فرد خواهد بود. بنابراین، اینگونه میتوان نتیجه گرفت که عوامل ژنتیکی در مواجهه با استرس های محیطی، روحی و روانی و … میتوانند به عنوان عامل زمینه ساز بروز بیماری ها عمل نمایند.
حال در پاسخ به این سوال که نقش ژنتیک در بیماری MS چگونه میتواند باشد می توان گفت افرادی که از نظر ساختار ژنتیکی تیغه بندی سلولی آنان در میلین دستگاه عصبی است، در برخورد با استرسورهای مختلف علاوه بر یک سری علایم بیماری که در مناطق دیگر ایجاد میشود و در اکثر افراد مشترک است(مانند تورم گلو، تب، لرز، سردرد و ….)بطور اختصاصی این قسمت از ساختمان بدن انان دچار ضایعه شده و با تکرار این استرسورها کم کم علایم مربوط به تخریب این قسمت از بدن خود را آشکار خواهد ساخت. در ادامه چونگی ایجاد این پاتولوژی و مکانیسم تخریب میلین در این افراد در کتاب پاتولوژی ایجاد بیماری ها از سلسله کتاب های طبیب توضیح داده خواده شد.
دکتر مهدی فاطمی مهر
بیماری ام اس (ازدواج بیماران مبتلا به ام اس)
بمنظور برخورداری از مشاوره رایگان و درمان به روش هومیوپاتی در کلینیک مورد نظر سیناطب فرم پر کنید و منتظر تماس مشاوران این مرکز بمانید.
با عضویت در بیتفا، آخرین نوشتههای بیتفا، پیشنهادهای ویژه و برخی مطالب آموزشی را در ایمیل خود دریافت کنید.
طراحی و کدنویسی این سایت تماما با تیم بیتفا بوده و هرگونه کپی برداری حرام بوده و مورد رضایت ما نمی باشد. جهت خرید قالب تماس بگیرید.
09370245225
b i t f a c o @ g m a i l . c o m