سرگيجه : سرگيجه عبارتست از احساس عدم تعادل چرخشى در انسان. سرگيجه غالبا بطور ناگهانى شروع مىشود گاهى ساده است و گاهى هم با حال تهوع و استفراغ توام مىباشد.
گاهى هم شدت…
این مطلب توسط ادمین در تاریخ 13 ام اکتبر 2018ارسال شده است.
جهت مطالعه سرگيجه به سمت پایین اسکرول کنید.
سرگيجه : سرگيجه عبارتست از احساس عدم تعادل چرخشى در انسان. سرگيجه غالبا بطور ناگهانى شروع مىشود گاهى ساده است و گاهى هم با حال تهوع و استفراغ توام مىباشد.
گاهى هم شدت آن بحدى است كه بيمار قادر به ايستادن و حركت نيست و گاهى پيدايش سرگيجه مقدمه تشنج مىباشد گاهى سرگيجه چنان شدت پيدا مىكند كه بيمار از هوش مىرود.
عواملى كه اسباب و علت سرگيجه مىباشند:
۱- عوامل محيطى مانند برخورد گرماى زياد يا آفتاب شديد به سر كه با ريختن آب خنك بر سر يا گذاشتن كيسه يخ بر سر مداوا مىشود ضمنا ماليدن لعاب داروهاى سرد مزاج مانند لعاب اسفرزه بر سر بهبودى را تسريع مىنمايد.
۲- برخورد ضربه به سر و ايجاد ضايعاتى در مراكز عصبى داخل جمجمه در چنين حالتى ضمن استراحت كامل بايد سر اين افراد را با ريختن آب خنك يا گذاشتن مقدارى يخ بر سر سر بيمار را خنك نگهدارند ولى با گذاشتن يخ مدت زيادى ادامه نيابد.
۳- بالا رفتن مقدار چربى خون كه در اين حالت با مصرف داروهاى ضد چربى و رژيم غذائى بدون چربى مداوا مىشود.
۴- باقيماندن مقدارى از مواد صفراوى در خون و عدم دفع آن مواد كه با مصرف مسهلهائى كه ترشح و دفع صفرا را زياد مىكنند مداوا مىشود.
۵- گاهى سرگيجه مقدمه اى است جهت شروع درد سرهاى ميگرنى كه داروها و اعمالى كه درد سر ميگرنى را نقصان مىدهند اين سرگيجه را هم نقصان خواهند داد.
۶- گاهى سرگيجه مربوط است به افزايش فشار درون جمجمه در اين حالت بايد برابر دستوراتى كه در پائين آوردن فشار خون داده شده فشار داخل جمجمه را پائين آورد.
۷- گاهى ناراحتى هاى گوش درونى كه آن را لابيرنتيت مىگويند با سرگيجههاى شديد همراه است.
۸- گاهى ضعف بنيه و كمخونى علت سرگيجه مىباشد كه با تقويت بنيه و خوردن غذاهاى مقوى و استراحت بموقع و گردشهاى ملايم و خنده و تفريح و تقويت روحيه مداوا مىگردد در اين حالت مىتوان براى تقويت از معجون فلونيا نيز استفاده نمود.
۹- گاهى در اثر تحمل دردهاى زياد يا در اثر تحمل خستگى زياد جسمى يا روانى سرگيجه عارض مىشود كه با برطرف شدن علت و استراحت جسمى يا روانى مداوا مىگردد.
۱۰- گاهى مسموم شدن بوسيله بعضى از جانوران زهرى سبب سرگيجه مىشود كه با خنثى شدن سم و يا دفع آن از بدن سرگيجه نيز زايل مىگردد.
۱۱- گاهى سرگيجه در اثر مصرف داروهائى از قبيل داروهاى ضد تشنج، آنتى بيوتيكها، خوابآورها، آرامبخشها، و يا خوردن الكل بوجود مىآيد كه پس از برطرف شدن اثر اين داروها سرگيجه نيز بهبود مىيابد اما گاهى مدت زيادى سرگيجه ادامه پيدا مىكند.
۱۲- گاهى اعتياد بدن به بعضى از مواد شيميائى و عدم رسيدن آن مواد به بدن سبب بروز سرگيجه مىگردد در چنين مواقع لازم است ناراحتى را مدتى تحمل نموده و عادت را از خود دور كرد.
امّا سرگيجه هاى ساده كه شامل چند نمونه از ياد نموده هاى فوق مىباشند و اكثرا عارض مردم مىگردند و حدود ۹۰% سرگيجه ها را تشكيل مىدهند بنظر اطباء سنتى دو نوع مىباشند كه مزاج هر دو نوع گرم و صفراوى است و از نوع ضربهاى و فيزيكى نمىباشند.
در يكى از اين سرگيجه ها وقتى شخص از جا بلند مىشود احساس سرگيجه مىكند كه آن را سدر نامند و نوع ديگر كه در حالات مختلف ايستاده و يا نشسته احساس مىكند كه اطاق يا اشياء موجود در آن بدور خود مىچرخند اين نوع سرگيجه را دوار گويند مداواى اين دو نوع سرگيجه تقريبا مشابه بوده بايد تبريد مزاج كنند با خوردن آب انار، سكنجبين، شربت آبليمو، و امثال اينها و خوردن مسهل هاى دافع صفرا و كم كننده حرارت بدن مانند هليله زرد و فلوس و بعد از خوردن مسهل بايد چند روزى بخوردن معجون گشنيزى ادامه دهند و روزى دو نوبت يكى صبح ناشتا و ديگرى شب وقت خواب هر دفعه بقدر يك بادام با پوست از اين معجون خورده شود تا سرگيجه زايل گردد.
سرگیجه ها در هومیوپاتی قابل درمان میباشند
با عضویت در بیتفا، آخرین نوشتههای بیتفا، پیشنهادهای ویژه و برخی مطالب آموزشی را در ایمیل خود دریافت کنید.
طراحی و کدنویسی این سایت تماما با تیم بیتفا بوده و هرگونه کپی برداری حرام بوده و مورد رضایت ما نمی باشد. جهت خرید قالب تماس بگیرید.
09370245225
b i t f a c o @ g m a i l . c o m