سرماخوردگی و درمان آن

سرماخوردگی و درمان آن
سرماخوردگی
شایعترین بیماري دورهي کودکی در سراسر جهان است. بیش از ۲۰۰ نوع ویروس از خانوادههاي مختلف ویروسها میتوانند سرماخوردگی را ایجاد کنند که شایعترین آنها دستهاي به نام «رینوویروسها» هستند. در سرماخوردگی، مهمترین و…

این مطلب توسط ادمین در تاریخ 30 ام سپتامبر 2017ارسال شده است.

جهت مطالعه سرماخوردگی و درمان آن به سمت پایین اسکرول کنید.

سرماخوردگی و درمان آن

سرماخوردگی و درمان آن
سرماخوردگی
شایعترین بیماري دورهي کودکی در سراسر جهان است. بیش از ۲۰۰ نوع ویروس از خانوادههاي مختلف ویروسها میتوانند سرماخوردگی را ایجاد کنند که شایعترین آنها دستهاي به نام «رینوویروسها» هستند. در سرماخوردگی، مهمترین و شایعترین علامت، انسداد و آبریزش بینی است و سایر علایم مانند، تب، گلو درد و سرفه معمولاً در درجات اهمیت بعدي قرار دارند.

آیا انسان از سرماخوردگی مصون میشود؟
تعداد خانواده هاي ویروسهایی که ایجاد علایم سرماخوردگی میکنند نسبتاً زیاد است. در ضمن در هر خانواده انواع مختلف ویروسها وجود دارند. مثلاً بیش از ۱۰۰ نوع رینو ویروس وجود دارد. اگر فرض کنیم بدن ما بتواند در هر نوبت بر علیه یکی از این انواع ایمنی پیدا کند (که عملاً گاهی این اتفاق نمیافتد) باز هم احتمال سرماخوردگی با انواع دیگر ویروسها وجود خواهد داشت.
علایم سرماخوردگی چیست؟
علایم اولیه سرماخوردگی معمولاً احساس خارش یا گزگز در بینی و عطسه است که در ادامه انسداد بینی و آبریزش هم به آن اضافه میشود.
معمولاً گلودرد در سرماخوردگی ملایم و گذرا است.
در روزهاي دوم تا سوم سرماخوردگی، گرفتگی بینی بیشتر میشود و ترشحات بیرنگ بینی، به تدریج به رنگ زرد یا سبز در میآیند، اما این تغییر رنگ لزوماً دلیل بر عفونت چرکی نیست.
سرفه نیز در %۳۰ سرماخوردگیها رخ میدهد. عموم سرماخوردگیها با مختصري بیحالی، ضعف و احساس خستگی زودرس نیز همراهند.
در هر حال اگر بیمار مبتلا به سرماخوردگی دچار عوارض بعدي نشود حداکثر ظرف یک هفته بهبود مییابد. در ۱۰ %موارد ممکن است سرماخوردگی تا ۲ هفته هم به طول بیانجامد خصوصاً اگر در طی بیماري، استراحت به اندازه کافی وجود نداشته باشد.

روش انتقال بیماري چگونه است؟

مهمترین روش انتقال بیماري، تماس مستقیم با ترشحات آلوده است. بدین ترتیب دست دادن با فرد سرماخوردهاي که بعد از تماس دست خود با ترشحات بینی، دهان یا چشم دست خود را نشسته است، باعث انتقال بیماري میشود. همچنین از آنجا که برخی از ویروسها بر روي سطوح و وسایلی مانند سطح میز یا دستگیره در تا ۲ ساعت یا بیشتر میتوانند باقی بمانند، ممکن است تماس غیر مستقیم با این وسایل هم در انتقال سرماخوردگی نقش داشته باشند. انتقال از طریق استنشاق ذرات ریز و درشت تنفسی، یعنی مواجهه با سرفه و عطسه در تماس نزدیک با فرد بیمار هم امکانپذیر است.

آیا مواجهه با سرما میتواند ایجاد سرماخوردگی کند؟
برخلاف عقیده رایج در جامعه، سرما به تنهایی نمیتواند باعث سرماخوردگی شود و حتماً براي ایجاد بیماري وجود ویروس لازم است. میزان بروز سرماخوردگی چندان به محل زندگی انسان وابسته نیست و افرادي که در نواحی سردسیر زندگی میکنند نیز به همان میزان مبتلا به سرماخوردگی میشوند که ساکنان نواحی گرمسیر مبتلا میشوند. به هر حال در فصل سرما، تراکم خانوادهها در فضاهاي کوچکتر و در بسته بیشتر میشود و حضور دانش آموزان در کلاسها نیز زمینه را براي انتقال بیشتر ویروس فراهم میکند. استرس زمینه ساز بروز سرماخوردگی است. خستگی، استرسهاي زیاد، حساسیت و استنشاق دود سیگار از عواملی هستند که گفته میشود افراد را مستعد سرماخوردگی بیشتر میکند.

در موقع بروز سرماخوردگی چه باید کرد؟
عامل سرماخوردگی، ویروس است که در حال حاضر درمان خاصی براي آنها وجود ندارد. بنابراین آنچه به عنوان درمان سرماخوردگی تجویز میشود، معمولاً در از بین بردن ویروسهاي مولد بیماري نقش ندارد، بلکه تنها در جهت رفع علایم و کمک به بیمار از جهت حفظ خواب و تغذیه مناسب است. بدین ترتیب در اکثر مواقع نیازي به مصرف دارو براي سرماخوردگی نیست. تسکین درد گاه سرماخوردگی با سر درد و یا درد مختصر و کوفتگی عضلات همراه است. در صورت نیاز به استفاده از مسکنها، استامینوفن براي ۱-۲ روز اول بیماري، مسکن مناسبی است. از آسپرین در مواقع سرماخوردگی هرگز استفاده نکنید. زیرا گاهی اوقات مصرف آن در سرماخوردگی باعث بروز عوارض خطرناك کبدي میشود. (خصوصاً اگر عامل بیماري ویروس آنفلونزا باشد.)

سرماخوردگی در طب رایج درمان قطعی ندارد و اغلب بوسیله داروهای کورتونی و آنتی بیوتیک ها  کنترل شده و بهبودی نسبی ایجاد میکند که موقت میباشند و بعد قطع داروها علایم جدد عود میکنند.  بهترین روش، درمان شگفت انگیز و معجزه گر هومیوپاتی می باشد که بدون عارضه از طریق تحریک و تقویت سیستم ایمنی و بازگرداندن نیروی حیات به بافت های درگیر، امکان جلوگیری از پیشرفت بیماری ، عود مکرر ،کاهش علایم و  مهمتر از همه درمان ریشه ای آن را بعد از گذراندن دوره های درمان در بیماران مبتلا فراهم می نماید.

به منظور برخورداری از خدمات مشاوره سلامت رایگان و درمان بیماری خود در یکی از کلینیک های مجازی سیناطب فرم پر کرده و منتظر تماس مشاورین ما بمانید.

کلینیک های مجازی سیناطب

 

 


مطالب مرتبط:

چگونه سرماخوردگی را بدون دارو درمان کنیم

یشگیری از سرماخوردگی

چگونه گرفتگی بینی را در سرماخورگی درمان کنیم؟

روش های خانگی مقابله با سرماخوردگی

حساسیت و سرماخوردگی های مکرر کودکان

شیوع سرماخوردگی در فصل سرما

سرماخوردگی کودکان

تب و درمان آن در کودکان

ساير مطالبي که شايد از خواندن آنها لذت ببريد!

مطالبي که در ذيل مشاهده ميکنيد نزديک ترين مطالب از لحاظ محتوايي به مقاله اي است که آنرا مطالعه کرديد...

نظرات برای این مطلب بسته شده است.

    Sorry, the comment form is closed at this time.

لطفا با شماره 02333433400 تماس بگیرید تا راهنمایی انجام بشه...

ادمین

لطفا با شماره 02333433400 تماس بگیرید تا راهنمایی انجام بشه...

ادمین

لطفا با شماره 02333433400 تماس بگیرید تا راهنمایی انجام بشه...

ادمین

در خبرنامه بیتفا عضو شوید!

با عضویت در بیتفا، آخرین نوشته‌های بیتفا، پیشنهادهای ویژه و برخی مطالب آموزشی را در ایمیل خود دریافت کنید.

محبوب ترین مطالب

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید...

طراحی و کدنویسی این سایت تماما با تیم بیتفا بوده و هرگونه کپی برداری حرام بوده و مورد رضایت ما نمی باشد. جهت خرید قالب تماس بگیرید.

09370245225

b i t f a c o @ g m a i l . c o m