نکات تغذيه ای در اسهال

تغذيه در اسهال (Diarrhea( در زمان اسهال ، قبل از آنكه جذب ويتامينها ،املاح و آب در روده صورت گيرد غذا بسرعت از روده ها عبور مي كند اين حالت سبب كم آبي بدن مي شود و در بدن آب…

این مطلب توسط ادمین در تاریخ 29 ام مارس 2018ارسال شده است.

جهت مطالعه نکات تغذيه ای در اسهال به سمت پایین اسکرول کنید.

نکات تغذيه ای در اسهال

تغذيه در اسهال (Diarrhea( در زمان اسهال ، قبل از آنكه جذب ويتامينها ،املاح و آب در روده صورت گيرد غذا بسرعت از روده ها عبور مي كند اين حالت سبب كم آبي بدن مي شود و در بدن آب كافي براي انجام واكنشهاي حياتي وجود نخواهد داشت . در اين بيماري بايد به پيشگيري و جبران از دست رفتگي آب بدن دقت كرد و مراقب به هم خوردن تعادل الكتروليتهاي بدن بود .گاهي عوارضي مانند كم خوني ، كاهش وزن و افت قند خون هم به دنبال اين بيماري ديده ميشود . غذاهاي خيلي سرد يا خيلي گرم براي اين بيماران تحريك كننده حركات روده است و بايد از مصرف آنها خودداري كنند. توصيه هاي تغذيه اي در رژيم غذايي اين بيماران عبارتنداز : • در ۲۴ ساعت اول بايد تغذيه دهاني را محدود به مايعات رقيق و در شرايط بحراني سرم درماني را توصيه كرد . اين زمان به روده ها فرصت استراحت و جايگزين كردن مايعات و عناصر مهم از دست رفته طي اسهال را مي دهد. • بعد از سرم درماني بايد به مصرف مايعات خصوصا آب ساده به منظور جلوگيري از كاهش آب بدن تاكيد شود. • در شروع تغذيه بيمار به ترتيب ابتدا تغذيه را با آب گوشت صاف شده ، چاي و نان تست ( نان سفيد ) را با توجه به تحمل فرد شروع كنيد . • بهتر است مصرف لبنيات را به طور موقت محدود كرد البته مصرف مواد غذايي پروبيوتيك مانند ماست كه داراي بافت زنده هستند مفيد است . بعداز برطرف شدن اسهال مي توان به تدريج مصرف شير را شروع كرد . • مصرف حبوبات و برخي از ميوه ها مانند سيب و گلابي پوست گرفته كه حاوي فيبرهاي محلول در آب هستند ممنوعيتي ندارد . • غذاها و مايعاتي كه حاوي املاح بخصوص سديم و پتاسيم زيادي هستند را ميل كنند زيرا در اسهال اين عناصر از بدن دفع مي شوند از منابع خوب سديم عصاره گوشت كم چرب و از خوراكيهاي محتوي پتاسيم زياد كه سبب اسهال نمي شوند . موز ، سويا ، لوبيا سفيد ، عدس ، سيب و گلابي پوست كنده ، سيب زميني آب پز و نرم شده را مي توان نام برد . • مصرف سيب و هلو به دليل داشتن سوربيتول طبيعي دراين بيماران توصيه شود . • مواد غذايي حاوي شكر زياد و مصرف قند و شكر دراين بيماران بايد محدود شود . • مصرف غذاهاي غني از اسيدهاي چر ب امگا ۳ مانند ماهي كه سبب كاهش وسعت و شدت التهاب روده ها مي شود و به بهبود علائم كمك ميكند توصيه مي شود . • رژيم غذايي پرفيبر و كم شيرين در بسياري از بيماران موجب كاهش شدت و عود بيماري مي شود . • از مصرف انواع نوشابه هاي گازدار خودداري كنند و مصرف آب و دوغ را جايگزين ساير نوشيدني ها نمايند. • براي جايگزيني آب از دست رفته ، مايعات زياد ميل كنند . • روزانه بجاي سه وعده غذاي پرحجم از چند وعده غذاي سبك استفاده كنند. • ساير مواد غذاي مفيد براي وضعيت اسهال عبارتند از : ماست ، پنير كوتاژ ، كته ، رشته فرنگي و ماكاروني ، نشاسته گندم ، تخم مرغ آب پز سفت ،نان سفيد ، انواع كمپوت ، هويج كاملا پخته ، جوجه پوست كنده ، گوشت گاو بدون چربي و ماهي ( آب پز يا كباب شده بجاي سرخ شده ) • ار مصرف غذاهاي زير اجتناب كنند : www.hit1.ir • غذاهاي چرب و سرخ شده ( در صورتيكه اسهال را بدتر ميكنند ) • سبزيهاي خام ، دانه ها و پوست ميوه ها • مواد غذايي پرفيبر مانند انواع سبزي خوردن ، سالاد ، ذرت ، دانه هاي خشك ( مانند نخود و …. )كلم ، گل كلم و نخود فرنگي • از غذاها و نوشيدني هاي خيلي سرد يا خيلي داغ پرهيز كنند . • مصرف خوراكيها و نوشيدني هاي حاوي كافئين ، مانند قهوه و شكلات را كم كنند.

ساير مطالبي که شايد از خواندن آنها لذت ببريد!

مطالبي که در ذيل مشاهده ميکنيد نزديک ترين مطالب از لحاظ محتوايي به مقاله اي است که آنرا مطالعه کرديد...

    شما هم نظر بدهید...

لطفا با شماره 02333433400 تماس بگیرید تا راهنمایی انجام بشه...

ادمین

لطفا با شماره 02333433400 تماس بگیرید تا راهنمایی انجام بشه...

ادمین

لطفا با شماره 02333433400 تماس بگیرید تا راهنمایی انجام بشه...

ادمین

در خبرنامه بیتفا عضو شوید!

با عضویت در بیتفا، آخرین نوشته‌های بیتفا، پیشنهادهای ویژه و برخی مطالب آموزشی را در ایمیل خود دریافت کنید.

محبوب ترین مطالب

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید...

طراحی و کدنویسی این سایت تماما با تیم بیتفا بوده و هرگونه کپی برداری حرام بوده و مورد رضایت ما نمی باشد. جهت خرید قالب تماس بگیرید.

09370245225

b i t f a c o @ g m a i l . c o m