درمان پاي ديابتي و مشكلات پوستي
عفونتهاي پوستي ، خصوصاً در پا ، در بيماران ديابتي شايعتر از افراد غير ديابتي هستند. پاي يك فرد ديابتي حساسيت زيادي به تمام انواع ضربه دارد ، به طوري كه احتمال عفونت در پاي…
این مطلب توسط ادمین در تاریخ 05 ام اکتبر 2017ارسال شده است.
جهت مطالعه درمان پاي ديابتي و مشكلات پوستي به سمت پایین اسکرول کنید.
درمان پاي ديابتي و مشكلات پوستي
عفونتهاي پوستي ، خصوصاً در پا ، در بيماران ديابتي شايعتر از افراد غير ديابتي هستند. پاي يك فرد ديابتي حساسيت زيادي به تمام انواع ضربه دارد ، به طوري كه احتمال عفونت در پاي افراد ديابتي به مراتب بيشتر است.
علايم شايع
– بيماران ديابتي به هنگام عفونت يا ضربه به پا غالباً دردي احساس نميكنند.
– پديد آمدن زخمهاي جديدي كه بسيار دير خوب ميشوند.
– بيحسي يا ضعف عضلاني
علت زخم پا در بیماران دیابتی
استعداد ابتلا به عفونت پا و نيز ساير مشكلات پا ، به علت مشكلات در گردش خون ، آسيب به رشتههاي عصبي ، و اختلال در دستگاه ايمني بيماران ديابتي به وجود ميآيند.
عوامل تشديد كننده بيماري
– ناخن فرو رفته در گوشت انگشت پا
– وجود ميخچه يا پينه در كف پا ؛ وجود تاول در پا
– پوشيدن كفشهايي كه براي پا نامناسب هستند.
پيشگيري
– پاهاي خود را به طور روزانه با صابون و آب گرم (نه داغ) بشوييد. پوست پا را با ملايمت و به طور كامل خشك كنيد ، خصوصاً بين انگشتان پا را يك بار در هفته روي پا خود پودر تالك بريزيد.
– هنگامي كه پاها كاملاً خشك شدند ، مادهاي به نام لانولين را به پوست پا بماليد تا پوست پا نرم بماند و خشكي يا پوستهريزي نداشته باشد. لانولين را به آن شدت نماليد كه موجب درد شود . به هيچ عنوان سعي نكنيد ميخچه يا پينه را با تيغ در آوريد يا آنها را با داروهاي مختلف محو كنيد.
– با انجام بعضي حركات از تشكيل پينه در قسمت گوشتي كف پا در جلو، پيشگيري كنيد: انگشتان پا را ۲۰ بار در روز نرمش دهيد؛ هنگام قدمزدن پايتان را از ناحيه انگشتان پا روي زمين بگذاريد و نه قسمت گوشتي كف پا
– اگر ناخن انگشتان پا خشك و شكننده هستند ، به مدت چند شب ، پس از خيس كردن ، در زير و اطراف ناخنها لانولين به مقدار كافي بماليد. زير ناخنها را مرتباً با ملايمت پاك كنيد. ناخنها را با احتياط كوتاه كنيد و از كوتاه كردن كنارههاي ناخن خودداري كنيد. هرگاه به متخصص پا يا براي پديكور مراجعه ميكنيد ، حتماً بيماري ديابت خود را بگوييد.
– اگر انگشتان پاي شما روي هم افتادهاند يا به همديگر فشرده شدهاند ، با استفاده از پنبه آنها را از هم جدا كنيد.
– حتيالمقدور كفش خود را چندين بار هر چند به مدت كوتاه از پاي خود در آوريد.
– هرگاه نياز به پوشيدن كفش وجود دارد، دمپايي استفاده نكنيد. دمپايي محافظت چنداني از پا نميكند.
– با پاي برهنه در كفپوش خانه يا در بيرون از خانه راه نرويد.
– كفش ساخته شده از چرم نرم كه پا در آن خوب جفتوجور ميشود ولي پا را نميزند بپوشيد. كفشي را كه تازه خريدهايد روزانه يك ساعت بپوشيد تا تدريجاً نرم شود.
– براي گرم كردن پاي خود به هنگام خوب ، جوراب نخي بپوشيد. به هيچ عنوان از شيشه آب داغ يا صفحات گرمكننده الكتريكي استفاده نكنيد. به هيچ عنوان اجازه ندهيد پا دچار سوختگي شود. استفاده از پتوي برقي نيز مناسب است.
– از جورابهاي كفشدار استفاده نكنيد و هنگام نشستن ؛ پا را روي پاي ديگر نياندازيد. اين موارد باعث كاهش گردش خون پا ميشوند ، گردش خوني كه ممكن است به علت اثرات ديابت روي رگهاي خوني قبلاً كمتر از ميزان طبيعي شده باشد.
– جوراب نخي (نه پشمي) نازك بپوشيد تا از تجمع رطوبت جلوگيري شود. رطوبت باعث تحريك رشد عوامل بيماري زايي ميشود كه بيماري قارچي پاي ورزشكاران يا ساير عفونتهاي پوست را ايجاد ميكنند. هميشه جوراب تميز بپوشيد و جوراب خود را حداقل يك بار در روز عوض كنيد. جوراب گشاد يا داراي درزهاي برجسته به پا نكنيد.
عواقب مورد انتظار
با رعايت اقدامات پيشگيرانه و مراجعه زود هنگام در صورت بروز عفونت ، ميتوان از بروز عوارض جدي جلوگيري به عمل آورد.
عوارض احتمالي
عفونتهاي جدي پا ، گانگرن ( قانقاريا ) ، قطع پا يا قسمتي از آن.
داروها : امكان دارد داروهاي اختصاصي براي عفونت تجويز شوند.
فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري
فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري هاي عادي خود را ادامه دهيد مگر اين كه مشكلات پا باعث ناتواني در انجام آنها شوند.
–در چه شرايطي بايد به پزشك مراجعه نمود؟ -اگر عفونت پا خوب نميشود.
– اگر پاها دائماً سرد هستند.
– اگر عليرغم اقدامات پيشگيرانه، پا ميخچه يا پينه زده است.
– اگر درد يا گرفتگي عضله در پا رخ دهد.
– اگر خارش داريد.
پاي ديابتي و مشكلات پوستي در طب رایج درمان قطعی ندارد و اغلب بوسیله داروهای کورتونی و پمادهای موضعی کورتونی و آنتی بیوتیک ها کنترل شده و بهبودی نسبی ایجاد میکند که موقت میباشند و نهایتا به قطع عضو درگیر منجر میشود. بهترین روش درمان و جلوگیری از زخم پا درمان شگفت انگیز و معجزه گر هومیوپاتی می باشد که بدون عارضه از طریق تحریک و تقویت سیستم ایمنی و بازگرداندن نیروی حیات به بافت های درگیر، امکان جلوگیری از پیشرفت بیماری ، عود مکرر ،کاهش علایم و مهمتر از همه درمان ریشه ای آن را بعد از گذراندن دوره های درمان در بیماران مبتلا فراهم می نماید.
به منظور برخورداری از خدمات مشاوره سلامت رایگان و درمان بیماری خود در یکی از کلینیک های مجازی سیناطب فرم پر کرده و منتظر تماس مشاورین ما بمانید.
مطالب مرتبط:
رابطه دیابت و ورزش
ارتباط مصرف شیرینی ها و ابتلا به دیابت
با عضویت در بیتفا، آخرین نوشتههای بیتفا، پیشنهادهای ویژه و برخی مطالب آموزشی را در ایمیل خود دریافت کنید.
طراحی و کدنویسی این سایت تماما با تیم بیتفا بوده و هرگونه کپی برداری حرام بوده و مورد رضایت ما نمی باشد. جهت خرید قالب تماس بگیرید.
09370245225
b i t f a c o @ g m a i l . c o m